Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Пријем код председника за гимназијалце који су посетили Руску Федерацију

DSC 0356

Пријем код председника за гимназијалце који су посетили Руску Федерацију

У понедељак, 29. октобра 2018.године, председник општине Алексинац Ненад Станковић је примио делегацију Алексиначке гимназије која је посетила Научно- истраживачки државни универзитет "Лобачевски" у Нижњем Новгороду, Русија. Делегацију су чинила 8 ученика 4. разреда српско- руског природно- математичког одељења и 2 професора: професор математике Тамара Франета и разредни старешина Оливера Војиновић, професора руског језика.

Приликом ове посете, гимназијалци су предали председнику општине поклоне из Русије –поклон администрације Нижњег Новгорода и поклон господина Јегошкина и пренелисвоје одушевљење Универзитетом Лобачевски, Нижњим Новгородом и Москвом , гостопримљивошћу домаћина, и уопше Русијом

     Посета је реализована на позив Универзитета Лобачевски са којим је Алексиначка гимназија у оквиру НИС-овог програма "Енергија знања" потписала Споразум о сарадњи у области развоја и унапређења билингвалне наставе. На основу поменутог споразума, ННГУ је, поред осталог, најбољим матурантима билингвалних одељења понудио стипендије за студије на одабраним факултетима без губљења године. Стога је циљ ове посете био, пре свега, да се ученици заинтересовани за студије у Русији, упознају са руским системом студирања и да се кроз посету факултетима и институтима Научно- истраживачког универзитета Лобачевски, и непосредно упознају са студијским програмима и могућностима студирања на овом реномираном универзитету. Тако су током пет дана, ученици обишли: Институт за информационе технологије, математику и механику, Хемијски институт, Институт за међународне односе и светску историју, Факултет физике, Институт за биологију и биомедицину, Институт за филологију и новинарство, Медија цент и Српски клуб на Институту за филологију и журналистику.

     Слободно време су искористили за упознавање са Нижњим Новгородом"- трећом престоници Русије" и њеном околином, као и културом и традицијом Русије.

     У повратку из Нижњег Новгорода, делегација Алексиначке гимназије је на позив Асоцијације руских дипломата и заменика председника Асоцијације В.Е. Јегошкин, иначе почасног грађанина Алекинца, два дана боравила у Москви. Током ове посете ученици и наствници су били гости Института за међународне односе у Москви МГИМО, где их је примио и проректор за образовни рад института, И.В.Логинов.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here