Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Посета Шефа Делегације Европске Уније Алексинцу

SEM FABRIZI 2018Шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици посетио je Алексинац. Ово је прва посета неког амбасадора ЕУ нашој општини. На састанку са председником општине Ненадом Станковићем господин Фабрици је најавио да у марту стартује велики пројекат ЕУ ПРО и позвао челнике општине да припреме нове пројекте за финансирање.

Општина Алексинац је преко програма Европски ПРОГРЕС, који су финансирале ЕУ, Влада Швајцарске и Република Србија, реализовала 22 пројекта укупне вредности 417.260 еура.

Амбасадор је присуствовао и презентацији Географског информационог система, алата који омогућава општинама да прикупљају, обрађују и управаљају просторним подацима и тако боље планирају развој, доносе одлуке и привлаче потенцијалне инвеститоре.

"Управо сам имао прилику да се упознам са географским информационим системом вишеструке намене, пре свега, за коришћење дрон техгнологије, која може да се употреби и за цивилну заштиту", рекао је он.

Пројекат „Увођење и развој ГИС-а у општинама Мерошина и Алексинац“ финансиран је средствима пројекта у износу од 150.000 еура.

Такође, посетио је две предузетнице које су уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске покренуле своје пословање, Мају Остојић која је уз помоћ донације опреме вредне 8.300 еура отворила стоматолошку ординацију „Осмех за све“, док је Биљана Ђокић уз помоћ донације набавила савремену опрему у вредности од 10.000 еура, фетални монитор, холтер ЕКГ за срце и радио таласни нож и отворила специјалистичку медицинску праксу „Поликлинка Натус“, а посебну пажњу у раду посветила је здрављу жена.

"Србија се све приближава дану када ће постати део породице Европске уније. Нама је драго да можемо да помогнемо обичним грађанима у Србији, њиховом сваодневном животу", поручио је Фабрици.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here