Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Награђени најбољи ученици у познавању саобраћаја

POZNAVANJE PROPISA 2016Представници Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац данас су доделили награде најуспешнијима на општинском такмичењу ученика основних школа у познавању саобраћаја под називом „Шта знаш о саобраћају“.

„Ученици из општине Алексинац били су најзапаженији на окружном такмичењу, док је Нишавски округ био најбољи на републичком нивоу, што нашу Општину ове године сврстава међу најуспешније на нивоу целе државе. То свакако представља једно лепо признање за наш рад“, каже Александар Ранђеловић, наставник техничко-информатичког образовања у ОШ „Љупче Николић“.

Ученици који су освојили прво место на општинском такмичењу од Савета за безебедност саобраћаја добили су по бицикл, док су за освојено друго и треће место додељиване заштитне кациге.

„Шта знаш о саобраћају“ је традиционално такмичење у организацији Ауто-мото савеза Србије које се ове године организује по 47. пут, и обухвата око 200.000 школске деце која се такмиче на школском, општинском, окружном и републичком нивоу. Најзапаженије резултате на нивоу општине Алексинац имале су основне школе „Вук Караџић“ из Житковца, „Стојан Живковић Столе“ из Трњана и „Љупче Николић“ из Алексинца. Најуспешнји ученик из наше Општине на овом такмичењу био је Владимир Стојименовић, ученик ОШ „Вук Караџић“ из Житковца, који је на републичком такмичењу освојио треће место.

На овом такмичењу учeници су пoдeљeни у три стaрoснe групe: A (дo 9 гoдинa стaрoсти), Б (oд 10 дo 12 гoдинa стaрoсти ) и Ц (зa учeникe стaриje oд 13 гoдинa). Oни сe тaкмичe у тeoриjскoм дeлу, рeшaвaњeм сaoбрaћajних тeстoвa, кao и у вoжњи бицикaлa нa пoлигoну спрeтнoсти, oднoснo нa пoлигoну кojи симулирa сaoбрaћajнe ситуaциje сa кojимa сe срeћу у свaкoднeвнoм живoту.

Прво место и бицикл освојили су:
- Јована Вељковић, ОШ „Љупче Николић“,
- Катарина Ивановић, ОШ „Љупче Николић“,
- Младен Јовановић, ОШ „Стојан Живковић Столе“,
- Владимир Стојименовић, ОШ „Вук Караџић“.

Друго место и заштитну кацигу освојили су:
- Невена Филиповић, ОШ „Стојан Живковић Столе“,
- Теодора Милосављевић, ОШ „Љупче Николић“,
- Павле Трајковић, ОШ „Вук Караџић“,
- Младен Цветановић, ОШ „Стојан Живковић Столе“.

Треће место и заштитну кацигу освојили су:
- Мина Пешић, ОШ „Љупче Николић“,
- Александра Ђорђевић, ОШ „Вук Караџић“,
- Илија Ђорђевић, ОШ „Вук Караџић“,
- Алекса Пешић, ОШ „Стојан Живковић Столе“.