Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Обележен Дан општине

DAN OPSTINE 2016У петак, 3.јуна, у 12 часова, у оквиру обележавања Дана општине, отворена је изложба "Старе куће Алексинца", аутора Моме Мирковића, а у организацији Завичајног музеја Алексинац.

У оквиру обележавања Дана општине Алексинац, у петак, 3. јуна, у Центру за културу и уметност, отворене су две изложбе. У Галерији 1 отворена је Изложба Треће ликовне колоније Удружења ликовних уметника, док је у холу ЦКУ-у и Галерији 2, председник општине Ненад Станковић, отворио Изложбу "Алексинац кроз време", аутора Бранимира Вељковића, а у организацији Библиотеке "Вук Караџић". Изложба обухвата фотографије из живота Алексинца у периоду од 1969-1979. г. и панораме Алексинца.

У суботу, 4.јуна, у 20 часова, у великој сали Дома културе, одржана је представа "Кидај од свога брата", у организацији Градског позоришта "Театар 91", а у оквиру обележавања дана општине Алексинац.

[widgetkit id=215]

У оквиру обележавања Дана општине Алексинац, у недељу, 5. јуна, у центру града је одржана манифестација "Вредне руке", у организацији УГ "Радиност".

[widgetkit id=216]

Такође, као део прославе Дана општине, у недељу, 5. јуна, био је и дефиле Војног оркестра Ниш главном улицом.

[widgetkit id=217]

Као централна манифестација у оквиру обележавања Дана општине, у недељу, 5. јуна, у великој сали Дома културе одржана је Свечана академија којој је присуствовао велики број званица из суседних општина, из Војске Србије, као и из побратимских градова из Патре, Хисара, Загорја об Сави и Билеће. Свечану академију су заједничким снагама припремили Центар за културу и уметност, Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" и Градски хор "Шуматовац", у сарадњи са Ансамблом "Стари храст", а под покровитељством општине Алексинац. Све присутне поздравио је председник општине, Ненад Станковић.