Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 84. седница Општинског већа

SEDNICA VECA 2016 84Данас је Општинско веће општине Алексинац одржало своју 84. седницу, на чијем се дневном реду нашло 12 тачака.

Пре почетка рада по дневном реду, општински већници су минутом ћутања одали почаст недавно преминулом општинском већнику, Љубиши Јеленићу.

Чланови Општинског већа су на данашњој седници усвојили Предлог одлуке о поништењу Одлуке о учешћу на конкурсу за суфинансирање Пројеката из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2016. години. Наиме, ова одлука је поништена због несагласности са Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и сугестије, коју је након објаве Јавног позива у дневном листу „Народне новине“ упутила Коалиција медијских и новинарских удружења.

Данас је између осталог, дата сагласност и на нацрт Одлуке о оснивању посебне организационе јединице за успостављање услуге „Помоћ у кући“. Према речима директорке Центра за социјални рад, Јасне Николић, Закон о социјалној заштити предвиђа да свака јединица локалне самоуправе мора утврдити мере и активности за подстицај и развој постојећих и нових услуга социјалне заштите. Иначе, у току је реализација пројекта „Смањење друштвене искључености у руралним областима кроз одрживу услугу Помоћ у кући“, чији је носилац Каритас Србије, а партнери на пројекту: општина Алексинац, општина Ражањ, центар за социјални рад општине Алексинац и Центар за социјални рад општине Ражањ. Пројекат се финансира из средстава Европске Уније, а реализује уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања РС. Пројекат је усмерен на успостављање одрживих услуга помоћи у кући за одрасла и старија лица. Како је Центар за социјални рад општине Алексинац пружалац поменуте услуге, неопходно је основати посебну организациону јединицу за пружање услуге „Помоћ у кући“, а која је предуслов за лиценцирање услуге. Услугу ће користити 40 корисника са територије општине Алексинац. Пројекат ће бити финансиран средствима Европске Уније 12 месеци, а по окончању, јединица локалне самоуправе ће одлучити о даљем пружању услуге.

У даљем раду, већници су усвојили предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2016. годину, као и Програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2016. годину.

На крају, усвојена су два извештаја о раду за 2015. годину, о раду Правобранилаштва општине Алексинац и о реализацији годишњег Програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here