Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Национална служба за запошљавање расписала Јавни позив за незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2016. години

NSZСубвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање и имају завршену обуку за започињање сопственог посла.


Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленом у једнократном износу од 180.000,00 динара, односно 200.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност и измирује обавезе по основу јавних прихода најмање 12 месеци.

Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 180.000,00 динара, односно 200.000,00 динара у случају када су подносиоци захтева особе
са инвалидитетом.

Све остале информације можете добити у НСЗ-служба у Алексинцу. РОК: 18.04.2016

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here