Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Привремено отварање пешачке зоне за једносмерни моторни саобраћај

PESACKA ZONAНа данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, усвојен је захтев ЈП Дирекције за урбанизам и изградњу, за привремено отварање дела улице Књаза Милоша у пешачкој зони за једносмерни моторни саобраћај.

Наиме, у периоду од 01.02.2016. године до 31.03.2016. године биће отворен део улице Књаза Милоша у пешачкој зони за једносмерни саобраћај и то у смеру од улице Момчила Поповића до ул. улице Војске Југославије, због извођења преосталих грађевинских радова на изградњи атмосферске канализације и коловоза на целој деоници улице Душана Тривунца. Чланови Савета сложили су се да би се на овај начин растеретио једносмерни саобраћај у улици Душана Тривунца, који ће бити отворен само за моторни саобраћај возила са належућих парцела, објеката и институција које се налазе у овој улици.

Данас је такође усвојен и Програм коришћења средстава за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2016. годину. Средства у износу од 4.391.704,28, између осталог, биће утрошена за израду пројеката за изградњу пешачких стаза на делу државног пута II А реда број 217, између насеља Алексинац-Житковац и Алексинац-Краљево., као и кроз насељено место Алексинац (улица Нишка), за израду техничке документације за видео надзор на раскрсницама у општини Алексинац, набавку и уградњу камера за видео надзор са детекцијом прекршаја, итд.
Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац је на данашњој седници, између осталог, одбио захтев Групе привредника из Спортске улице у Алексинцу за измену смера, тачније пуштања двосмерног саобраћаја у овој улици.

Савет је, такође, одбацио захтев Групе грађана и Скупштине станара улице Душана Тривунца због ненадлежности, а који се односио на спуштање ивичњака на улазу и излазу из зграда.
На крају седнице, чланови Савета обавезали су се, по приватном захтеву, да упуте закључак управљачу путева општине Алексинац о постављању лежећег полицајца, вертикалне и хоризонталне сигнализације у улици Тихомира Ђорђевића, на кривини испод Хале спортова.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here