Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 37. седница Скупштине

DSC 0170 CustomНа 37. седници Скупштине општине Алексинац одржаној данас усвојене су одлуке које су претходно изгласане на седници Општинског већа одржаној прошле недеље, међу којима су најважнији финансијски планови и планови пословања за 2016. годину већине општинских јавних предузећа и установа, ценовник услуга ЈКП „Комуналне услуге“, Локални акциони план запошљавања за 2016. годину и измена Одлуке о социјалној заштити општине Алексинац.

 

Поред тога, усвојена је и Одлука о гашењу рачуна појединих буџетских корисника - месних заједница, установа културе и ОТИС-а. Овом одлуком, како је напоменуто, не мења се правни нити фактички статус ових корисника, али се успоставља строжи систем контроле плаћања и поједностављује праћење њиховог пословања.

Поред тога, усвојен је и Календар активности учешћа грађана у буџетском процесу за израду буџета општине Алексинац, који предвиђа анкетирање и непосредне разговоре са грађанима, буџетске форуме са представницима удружења грађана и буџетским корисницима, као и боље информисање опште јавности о процесу израде буџета, а све у циљу веће транспарентности у раду локалне самоуправе и боље комуникације са грађанима.

Одборници Скупштине нису усвојили амандмане опозиције који су се односили на предлог Одлуке о накнади трошкова одборницима и другим лицима у органима општине Алексинац, међу којима и предлог за повећање дневнице за рад на седници Скупштине са садашњих 2000 на 3000 динара.

 
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here