Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Министар Вулин у Алексинцу

VULIN ALEKSINAC 20151224Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, председник општине Алексинац, Ненад Станковић, и директор Националне службе за запошљавање Републике Србије, Зоран Мартиновић, данас су у згради општине Алексинац свечано доделили уговоре одобрених субвенција за самозапошљавање. Захваљујући заједничком раду и заједничким средствима Националне службе за запошљавање и општине Алексинац, ове године 43 незапослена лица са територије општине Алексинац добиће средства у износу од 160.000 динара за започињање сопственог бизниса.

Том приликом, министар Вулин је истакао да у временима када већина људи жели да се запосли у јавном сектору треба на сваки начин подржати оне који имају довољно жеље, знања и храбрости да постану приватни предузетници:

„Ценим вашу вредноћу и храброст, јер сте одлучили да преузмете своју судбину у своје руке! Захваљујући заједничким средствима Националне службе за запошљавање и локалних самоуправа, ове године додељено је укупно 3712 субвенција за самозапошљавање. Општина Алексинац представља пример општине у којој је систем социјалне заштите веома добро развијен и у којој локална самоуправа активно подржава Центар за социјални рад, због чега сам ја често овде. Уосталом, то је један од разлога због кога је Влада Јапана одлучила да донира 80.000 евра за пројекат побољшање услова смештаја у Дому у Кулини“, истакао је Вулин.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић рекао је да, почев од децембра 2012. године, који представља својеврсну црну тачку у историји Алексинца када је број незапослених у питању, и када је на евиденцији НСЗ-а било 8450 незапослених лица, почиње постепено побољшање привредног амбијента у Општини:

„Захваљујући отварању нових радних места у Грамеру и Атеник Комерцу, данас по званичним статистикама број незапослених лица износи 7210. У наредним месецима очекујемо наставак овог позитивног тренда кроз отварање 240 нових радних места у Грамеру, и кроз покретање рада некадашње ПИК-ове хладњаче, тако да релативно брзо можемо очекивати да број незапослених досегне цифру од 6900 лица“, додао је Станковић.

Драган Мартиновић истакао је да је свестан да сума од 160.000 динара није довољна за започињање неког озбиљног бизниса од нуле, али да је идеја овог програма помоћи првенствено онима који су са припремама за покретање сопственог бизниса већ започели и за које је процењено да имају највеће шансе да тај посао одрже током дужег периода.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here