Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Јуче је у скупштинској сали одржана 73. седница Општинског већа општине Алексинац. На дневном реду нашле су се три тачке.

Након давања сагласности на Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе општине Алексинац, надлежни из Одељења за финансије изнели су образложење о Одлуци о изменама и допунама одлуке о буџету за 2015. годину.
Наиме, овом одлуком врши се усклађивање планираних прихода у важећој одлуци са проценом остварења до краја године, чиме се смањују планирани јавни приходи за 18.895.322 што је 1,62 % мање у односу на план, док су сопствени приходи буџетских корисника планирани мање за 1.185.385 динара или 1,05 % мање у односу на план.

Планирани приходи од пореза на доходак, добит и капиталне добитке смањени су за 14.903.000 динара, док су приходи од пореза на имовину смањени за 3.000.000 динара. Поједини облици прихода су кориговани највише из разлога што су усклађени са њиховим остварењем у претходном периоду.

У расходном делу буџета извршене су измене у оквиру програма и пројеката буџетских корисника на одговарајућим апропријацијама.

Општински већници дали су сагласност на поменуту Одлуку о ребалансу буџета, која ће се већ 8. децембра наћи пред алексиначким одборницима, за када је заказана нова седница Скупштине.