Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 65. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

425320953 845550544277991 8908783833577646380 n
На 65. седници Општинског већа којом је председавао председник ОВ Далибор Радичевић, већници су разматрали и усвојили укупно 27 тачака.
Заседање је отворено усвајањем Нацрта Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Алексинац за 2023. годину и Нацрта Одлуке о јединственим методолошким правилима за израду прописа које доноси СО Алексинац.
Разматрани су предлози Закључка о усвајању тромесечног извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈКП ''Комуналне услуге'' и годишњи програми пословања ЈП за путеве и ЈКП ''Водовод и канализација''. Како се могло чути, алексиначка јавна предузећа у извештајном периоду пословала су са позитивним билансом успеха.
Дата је сагласност на Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП за путеве о усвајању Ценовника радова на редовном одржавању улица и путева у месним заједницама на територији општине. Ценовник за текућу годину остаће непромењен у односу на претходну.
Утврђен је и Нацрт Решења о усвајању Годишњег извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације, као и одлуке о расписивању конкурса и расподели средстава за суфинансирање пројеката у области јавног информисања у 2024. години. Средства која су предвиђена за суфинансирање медијских садржаја износе 7.000.000 динара.
Усвојен је Предлог Решења о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини за 2024. годину. За финансирање програма у области спорта ове године опредељено је укупно 26.865.000 динара.
Алексиначки већници, поред осталог, дали су сагласност на нацрте Одлуке о измени и допуни Одлуке о решавању стамбених потреба избеглица и Решења о продаји станова досадашњим власницима.
Потврђени су предлози Решења о додели ауто седишта за децу у 2023. години у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине, Решења о образовању интерсекторског тима за подршку инклузивном образовању, као и Закључка којим се утврђује Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине.