Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ

Komarci dim

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће се од петка 26. маја до недеље 28. маја 2023. године изводити акције сузбијања крпеља на фреквентним зеленим површинамана територији општине Алексинац и сузбијање ларви и одрасле форме комараца на територији општине Алексинац у истом обиму и на истим површинама као претходних година.

Акције ће изводити заједно предузећа ДЕ МУСдоо Сурчин и СИНИТРА ДДДдоо Ваљево.

Сузбијање крпеља вршиће се у петак 26. маја у преподневним часовима, уређајима са земље у парку Брђанка и другим мањим зеленим површинамау Алексинцу, Старом и Новом гробљу и неформалним излетиштима у околини, парковима на Ал. Руднику и у Житковцу, на уређеном делу обале Бованског језера и на меморијалним местима.

Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице моле се грађани да у време третмана не бораве на поменутим локацијама и не изводе кућне љубимце. Пчелари се обавештавају да предузму мере заштите пчелињих друштава уколико иста држе у непосредној близини наведених локација.

Сузбијање ларви и одрасле форме комараца вршиће се од петка 26. маја до недеље 28. маја.

Сузбијање ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице вршиће се директним аплицирањем ларвицидног препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља никакву опасност за пчеле.

Сузбијање одрасле форме комараца вршиће у дневним часовима на доступним површинама под трском, дрвенастом и другом високом вегетацијом на обалама описаних водених површина на којим се претходно врши третман ларви, а у петак или суботу (у зависности од временских услова) вршиће се у вечерњим часовима у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу, појединим улицама са дрворедима у Алексинцу и на Ал. Руднику и доступним површинама уз реку Моравицу у насељима Вакуп и Краљево.

Сузбијање одрасле форме комарца врши се прскањем моторним леђним пумпама, ULV уређајима са возила и термалним замагљивањем и представља опасност за пчеле, па је потребно да грађани који живе у непосредној близини површина где се изводи третман, а у које осим напред наведених спада и житковачка бара, баре у Срезовцу и Горњем Љубешу, баре и приобални појас Ј. Мораве у Бобовишту и сличне површине које су у близини насеља, спрече кретање пчела за време вршења акције.

Уколико због неповољне временске ситуације буде потребно одлагање или прекидање акција грађани ће бити благовремено обавештени.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here