Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 42. седница Штаба за ванредне ситуације

322730386 1620999388418658 4568455798447565149 n
Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац одржао је данас своју 42. редовну седницу. Седницом је преседавала Маријана Радивојевић, заменица команданта Штаба.
На данашњем заседању чланови Штаба усвојили су Годишњи Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац за 2022. годину. У оквиру Годишњег извештаја о раду штаба разматрали су се подаци о планираним и реализованим активностима у складу са Годишњим планом рада, међу којима су формирана и 13 стручно-оперативна тима за опасности препознатим у Процени ризика од катастрофа и за спровођење мера цивилне заштите.
Констатовано је да Штаб за ванредне ситуације у претходној години одржао укупно 7 седница, од тога је једна била ванредна, а остале 6 редовне и на којима је усвојено 44 закључка.
Штаб је у току 2022. године предложио комантанту Штаба увођење ванредне ситуације на делу територије општине због угрожених живота и здравља људи и њихове имовине у Моравичкој улици у Алексинцу, након урушавања нелегалног објекта трговине у Озренској улици, чији су остаци покренули одрон, на коме су ангажована два наша јавна предузећа на рашчишћавање шута и одрона и израде заштитне бетонске греде са металним стубићима.
Кроз активности субјеката председник општине потписао је Уговор о међусобним правима и обавезама Општине Алексинац и Добровољног ватрогасног друштва Алексинац, ради стављања оперативне јединице Друштва у функцију јединице цивилне заштите опште намене и Управа за ванредне ситуације у Нишу вршила је даљинско, пробно активирање система за узбуњивање општине Алексинац сваке прве среде у месецу у 12 часова до августа 2022. године.
У оквиру овог извештаја разматрани су и подаци о доношењу Годишњег плана рада Штаба за наредну годину и Годишњег извештаја о раду Штаба за претходну годину.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here