Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ВЕСТИ

297938772 8053278844707214 34316395561911459 n
У Палати Србије, општина Алексинац је са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог потписала Меморандум о подстицају запошљавања високо образовних Рома и Ромкиња у локалним самоуправама, уз подршку Програма Немачке развојне сарадње ,,Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији'' који реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.
У име општине Алексинац меморандум о сарадњи потписала је заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић.
Партнери у реализацији Програма су и Udruženje Romskih Studenata и Kancelarija za inkluziju Roma APV, а двадесет јединица локалне самоуправе је изабрано на основу Јавног позива, у којима ће се двадесет и шест високо образовних Рома и Ромкиња запослити на позицијама као што су програмер инжењер, дипл. грађевински инжењер, машински инжењер, дипл. економиста, правник, али и васпитач и професор физичког васпитања и друго.
Програм „Подстицање запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“ је развијен кроз партнерску сарадњу укључених партнера како би резултати довели до запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јавном сектору и једнозначне поруке да је образовање основа развоја сваке земље и друштва.
Програм ће трајати наредних осам месеци, а на општини Алексинац је да обезбеди радно ангажовање једном припаднику ромске националности у складу својим стеченим образовањем.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here