Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОДРЖАНА 18. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

284282108 7852097058158728 4856993273127668186 n
Данас је у сали Скупштине општине Алексинац, одржана 18. седница Скупштине општине Алексинац. Пред одборницима нашло се 26 тачака дневног реда.
Пре почетка рада Скупштине по дневном реду, извештај о раду локалне самоуправе између две скупштине, као и најаву неких радова у наредном периоду изнео је председник општине Алексинац Далибор Радичевић. Председник је нагласио да је избор пројектанта за Пројекат реконструкције Опште болнице у току, док је за пројекат „Чиста Србија“, пројектна документација у завршној фази. Напоменуо је да су завршени радови на санацији коловоза Улице Војске Југослаије, Вука Караџића и Мајора Тепића у Алексинцу, као и радови на санацији општинског пута Житковац – Витковац, деоница од Кормана до Горњег Љубеша. Завршени су и радови на санацији водопропуста на сеоској улици у Рсовцу. Од родова који су у току председник је истакао да су то радови на изградњи кружног тока на раскрсници Улице Проте Стевана Димитријевића, Улице Петра Зеца и Шуматовачке Улице у Алексинцу, поред тога радови на санацији општинског пута Трњане – Јаковље, деоница од 1700 метара, као и уређење дворишта иза Катастра са израдом паркинг простора. Председник је истакао и да су потписани уговори за санацију оштећења саобраћајнице и изградњу потпорног зида у Улици Јужноморавских бригада са атмосферским одводњавањем у Алексинцу, такође и уговор за санацију кровне конструкције Дома Културе у Грејачу, потписан је и уговор за посипање улица гребаном масом, а док је потписивање уговора за уређења дела парка „Брђанка“, у Алексинцу, у току.
Након тога, прешло се на рад по тачкама дневног реда. Прво су усвојени Предлог Плана детаљне регулације система за наводњавање Алексиначког поља са извештајем Комисије за урбанизам и комунално-стамбену делатност, Предлог Плана детаљне регулације радне зоне „Житковац“ у Житковцу, општина Алексинац са извештајем Комисије за урбанизам и комунално-стамбену делатност, као и Предлог Одлуке о усвајању Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда у општини Алексинац за 2022.годину са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и комунално-стамбену делатност.
Затим су усвојени Предлог Решења о давању сагласности на средњорочни план пословне стратегије и развоја ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац са извештајем Комисије за привреду и финансије и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност, Предлог Решења о давању сагласности на Предлог мреже Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2022/2023.годину са извештајем Комисије за јавне службе, као и Предлог Решења о давању сагласности за формирање група са мањим бројем деце и група са највише 20% већим бројем деце Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2022/2023.годину са извештајем Комисије за привреду и финансије и Комисије за јавне службе .
Алексиначки одборници усвојили су Предлог Решења о додели јавних признања за 2022. годину са извештајем Комисије за доделу јавних признања.
Одборници Скупштине општине Алексинац на свом 18. заседању гласали су за избор два члана општинског Већа општине Алексинац, где је председник општине Алексинац Далибор Радичевић предложио Жарка Војиновића и Александра Петровића. Одборници су тајним гласањем подржали предлог Председника општине. Након тога уследила је тачка одборничка питања и предлози, после које је и седница Скупштине завршена.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here