Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДЕ ТИХОМИРА Р. ЂОРЂЕВИЋА

244046440 6967732096595233 9046191367345952945 n
У великој сали Дома културе у Алексинцу у организацији Центра за културу и уметност додељене су награде и признања Тихомира Р. Ђорђевића за ову годину.
Присутне на свечаној академији у име општине Алексинац поздравио је председник општине Далибор Радичевић, а испред организатора Центра за културу и уметност директорка Маја Радоман Цветићанин. Пригодан програм извели су ученици Алексиначке гимназије и чланови Омладинског хора ЦКУ.
Награда која носи име Тихомира Р. Ђорђевића, посвећеног и пожртвованог етнолога и фолклористе, утемељивача и покретача бројних научних истраживања, са запаженим резултатима од којих су многа и данас научно релевантна и прихваћена, додељена је др Снежани Самарџији, универзитетском професору и фоклористи из Београда, захављујући њеним резултатима научног и педагошког рада, као и оног на пословима од ширег значаја за српску културу.
Награду „Чувар завичаја“ за велики и значајан допринос у очувању материјалног и нематеријалног блага нашег народног живота добио је др Момчило Златановић, иначе универзитетски професор у пензији, једна од оних личности које су својим дугогодишњим радом на бележењу, представљању и проучавању српске усмене књижевности оставиле изузетно важне трагове у науци и традицијској култури.
Епидемиолошка ситуација са корона вирусом утицала је на протокол, па је онемогућила присуство добитницима награда, а додељена признања уручена овлашћеним особама.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here