Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers

Чланци

Штампа

Tutoring Srbija 2014

TUTORING ALEKSINAC

Јавно-приватно партнерство за смањење прераног напуштања школовања у Алексинцу у сарадњи са Западнобалканским институтом, уз подршку Америчке амбасаде у Србији, расписује

КОНКУРС

 ЗА ВОЛОНТЕРЕ/КЕ-ТУТОРЕ/КЕ

 ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ TUTORING SRBIJA”

Пилот програм TUTORING SRBIJA у општини Алексинац спроводи Јавно-приватно партнерство које чине Општинска управа Алексинца, Канцеларија за младе, ОШ Вожд Карађорђе, Висока школа за образовање стуковних васпитача, Друштво за развој креативности – Отворени клуб Алексинац и Центар за социјални рад у сарадњи са Западнобалканским институтом и Америчком амбасадом у Србији.

 ШТА ЋЕ СЕ РАДИТИ У ПРОГРАМУ?

Учешће у програму подразумева индивидуални рад волонтера/ке-тутора/ке са дететом основношколског узраста, једном седмично у трајању од 2 часа у простору школе у периоду од фебруара до маја 2014. године. Ради се са децом која имају потешкоћа у учењу или висок број изостанака из школе са циљем да им се помогне да унапреде свој успех у образовању и спречи њихово прерано напуштање школовања. Током овог четворомесечног периода рада са дететом волонтери/ке-тутори/ке ће имати и редовне месечне заједничке састанке ради међусобне поделе искустава у раду са децом.

Волонтери/ке-тутори/ке ће учествовати у тренингу оријентације, пре почетка програма, а по завршетку програма добиће сертификате и захвалнице од Западнобалканског института и Америчке амбасаде у Београду, са описом програма и ангажмана који су обавили. 

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

На конкурс се могу пријавити сви млади од 18-30 година старости, који обезбеде једну препоруку, који желе да помогну деци у основној школи да унапреде своје исходе учења, а нарочито студенти/киње и омладински радници/е.  

 КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Уколико желиш да учествујеш у програму као волонтер/ка-тутор/ка, обезбеди једну препоруку и  попуни електронску пријаву овде. Конкурс је отворен до 07.01.2014. године. Резултати конкурса ће бити објављени почетком јануара 2014. године, а кандидати/киње ће бити контактирани путем е-маил-а. 

Сва питања у вези са програмом и пријавом можете поставити Стефану Ђурићу координатору Канцеларије за младе на е-маил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Јелени Бубањи из Западнобалканског института на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

О ПРОГРАМУ ТУТОРИНГ СРБИЈА

TUTORING SRBIJA је програм превенције раног напуштања школовања. Циљ програма је да допринесе смањењу стопе раног напуштања школовања (дроп оут-а) у основним школама у Србији док истовремено промовише једнаке шансе за све, волонтерски рад у заједници, културу солидарности и толеранције. Више информација о програму можете наћи на адреси: www.wb-institute.org/tutoring/

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here