Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Презентација најбоље праксе у попису јавне имовине

PREZENTACIJA NAJBOLJE PRAKSE 20150318Пројектни тим ангажован на реализацији пројекта „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“, у протеклих пар недеља одржао је презентације најбоље праксе из области преноса власништва над јавном имовином са републичког на локални ниво и успостављања институционалног механизма за ефикасно управљање том имовином. Прилику да се упознају са искуством општина Алексинац и Ражањ у спровођењу овог процеса имали су радници општинских управа, јавних предузећа и локалних служби РГЗ-а (Катастра) у Варварину, Ћићевцу, Сокобањи, Владичином Хану, Књажевцу и Сврљигу.

С обзиром на то да све локалне самоуправе имају законску обавезу да у наредном периоду изврше пренос власништва над јавном имовином, ове презентације биле су веома корисне поменутим општинама, како би из прве руке чули које проблеме и тешкоће на том путу могу очекивати, а које се тичу: промена правне регулативе (систематизације, статута), уређења сарадње између општинске управе и јавних предузећа, спровођења обука о финансијском аспекту управљања имовином и успостављања ефикасног система располагања том имовином уопште.

Иначе, пројекат „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“ финансира Европска унија кроз програм EU EXCHANGE 4, у износу од 148.000 евра.  Укупна вредност пројекта је приближно 174.000 евра, при чему је значајно финансијско учешће општина Алексинац и Ражањ. Иако је испрва било предвиђено да пројекат траје годину дана, прошле недеље Делегација Европске уније у Србији продужила је трајање пројекта за још три месеца, током којих ће 38.000 еура вишка средстава остварених уштедом на појединим позицијама, бити искоришћено за додатна геодетска снимања јавне имовине.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here