Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Извештај о стању безбедности саобраћаја у општини Алексинац

SAVET 26 2015

На 26. седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац разматрани су предлози о изменама и допунама Одлуке о регулисању саобраћаја на локалним и некатегорисаниим путевима и улицама, као и Извештај о  основним показатељима стања безбедности саобраћаја у Општини.

 

Важећу Одлуку о регулисању саобраћаја на локалним и некатегорисаним путевима и улицама на територији општине Алексинац из 2005. године потребно је ускладити са новим Законом о безбедности саобраћаја и Законом о јавним путевима. Овом одлуком регулишу се мере безбедности и унапређења саобраћаја, и то - саобраћајно-техничке мере, заустављање и паркирање, одређивање једносмерних улица и казнене одредбе. Донет је закључак да се оформи радна група за израду нацрта Одлуке, који ће бити разматран на следећој седници.

Статистички приказ основних показатеља стања безбедности саобраћаја на територији општине Алексинац део је пројекта истраживања индикатора перформанси безбедности саобраћаја у Србији, коју је израдила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије за период 2001-2013. године. Судећи према статистичким подацима, у посматраном периоду у општини Алексинац није успостављен опадајући тренд у броју погинулих и повређених лица у саобраћају. Највише лица смртно страда и бива повређено у саобраћајним несрећама типа обарање пешака. Ниво употребе сигурносних појасева од стране возача је низак (71,3%), док је веома висок проценат возача под утицајем алкохола (2,41% у насељу). Осим тога, полицијска управа спада у групу полицијских управа које процентуално најмање санкционишу невезивање сигурносних појасева (7,61% свих прекршаја), док се ретко санкционише и понашање пешака (1,67% свих прекршаја). Целокупан извештај можете погледати овде.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here