Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Дан ватрогасаца

DAN-VATROGARASACA-2014Смотром чланова професионалне Ватрогасно-спасилачке јединице Министарства унутрашњих послова и оперативне јединице Добровољног ватрогасног друштва данас је у Алексинцу обележен Дан ватрогасаца Србије - 7. новембар. Након тога, одржана је показна вежба за децу из предшколске установе Лане, у којој су се малишани упознали са основама одговорног понашања у заштити од пожара, као и са опремом и начином рада ватрогасне службе.

Због специфичних временских услова, ватрогасци су ове године највише посла имали у санирању последица пролећних поплава и евакуацији становништва. Добровољно ватрогасно друштво било је ангажовано и ван територије Општине, и то на испумпавању воде из поплављених објеката у Параћину, зашта им је у знак захвалности СО Параћин доделила и захвалницу. Број интервенција на саобраћајним несрећама био је незнатно виши, док је истовремено забележен и драстично мањи број пожара на отвореном простору.

Добровољно ватрогасно друштво Алексинац основано је 30. септембра 1933. године. Од 1972. године ради у координацији са професионалним Ватрогасно-спасилачким одељењем Министарства унутрашњих послова. Данас, ово друштво је једно од ретких у Србији које може да се похвали оперативном јединицом добровољаца, који овај посао раде из чистог ентузијазма и љубави према свом крају.

Иначе, Дан ватрогасаца обележава се у знак сећања на 7. новембар 1834. године, када је за време владавине књаза Милоша Обреновића донет први државни документ о противпожарној заштити.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here