Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Састанак Европског прогреса у Алексинцу

EVROPSKI PROGRES 20141028Први јавни састанак управног одбора развојног програма Европски ПРОГРЕС одржан је данас у Центру за кулуру у Алексинцу.

 

Састанку су присуствовали представници делегације Европске уније у Србији, Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, Канцеларије Владе Србије за европске интеграције, Министарства финансија, Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS), као и високи представници 34 општине са југа Србије обухваћених овим програмом.

Као домаћин скупа, присутнима се на почетку састанка обратио Ненад Станковић, председник општине Алексинац. Он је, најпре, госте упознао са тешком економском ситуацијом у Општини, и изразио наду да ће кроз програм Европски ПРОГРЕС Алексинац добити прилику да унапреди инвестициону климу, што би требало да допринесе отварању нових радних места. У наставку састанка, било је речи о конкурсима за финансирање пројеката из области родне равноправности, пружања подршке кластерима и израде пројектно-техничке документације, најскоријима од бројних активности које ће у оквиру овог програма бити реализоване.

Иначе, општина Алексинац је 25. јуна ове године званично приступила развојном програму Европски ПРОГРЕС. Овај програм подржава одрживи развој 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије. Програм финансирају Европска унија и Влада Швајцарске са 24,46 милиона евра у периоду од три и по године. С обзиром да је општина Алексинац једна од девет општина које су у новом циклусу финансирања развојних пројеката приступиле овом програму, Алексинцу је указана част да буде домаћин првог јавног састанка управног одбора.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here