Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Смањен број незапослених на евиденцији

ZAPOSLENI 2014Према евиденцији филијале Националне службе за запошљавање у Алексинцу, у августу 2014. године у општини Алексинац регистровано је 7.592 незапослена лица. У односу на децембар 2013. године, незапосленост је смањена за 6,54% или за 531 лице, а у односу на јул ове године број лица на евиденцији се смањио за 174 лица. У односу на исти период прошле године (август 2013.) незапосленост је смањена за 8,01%. Стопа незапослености сада износи 50,62% (становништво старо 15 и више година).

Директор Службе запошљавања Алексинац Драган Милојковић ово смањење тумачи деловањем неколико фактора - са једне стране, смањење броја незапослених последица је новог запошљавања у општини Алексинац, али и у суседним градовима, попут Ниша и Крушевца. Он истиче да је у августу ове године запошљено 117 нових радника - пре свега, у компанији „Грамер“, као највећем послодавцу на територији Општине, али и у оним нешто мањим предузећима (некадашњи „Фахоп“), док је захваљујући мерама активне политике запошљавања одређеном број лица омогућено да покрену сопствени посао.

Са друге стране, смањен број незапослених на евиденцији последица је и смањеног прилива нових незапослених лица у овој години (као један од могућих разлога за ово у Служби наводе да се већи проценат младих опредељује за студирање), нешто већег броја доскорашњих корисника новчане надокнаде који су остварили услов за одлазак у пензију, као и онима који неблаговременим јављањем аутоматски бивају избрисани са евиденције незапослених лица.

Статистички квартални преглед кретања броја незапослених лица у општини Алексинац за период 31.3.2011. - 31.8.2014.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here