Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Алексинац потписао Европску повељу о родној равноправности

MEMORANDUM RR 2014Меморандум о приступању Европској повељи о родној равноправности на локалном нивоу у име општине Алексинац потписао je председник Општине Ненад Станковић.

 

Теодора Кнез-Милојковић, из Националног демократског института, организације која саветодавно помаже локалним телима за унапређење родне равноправности, том приликом је истакла да Европска повеља о родној равноправности за циљ има економско оснаживање жена кроз боље образовање и активнији јавни и политички живот. Она каже и да је погрешно овакве иницијативе сматрати изразом радикалних феминистичких схватања, с обзиром да оне за циљ имају остварење жена кроз успешно усклађивање њихове три улоге - репродуктивну (као мајке), продуктивну (на послу) и јавну (у заједници).

Потписивањем Меморандума општина Алексинац обавезала се да у наредне две године изради Локални акциони план за унапређење родне равноправности, којим ће на основу спроведеног истраживања и прикупљених података бити дефинисане конкретне мере и акције на овом плану.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here