Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 41. седница Општинског већа

VECE 2014 41Општинско веће општине Алексинац данас је одржало 41. седницу од свог формирања у садашњем саставу. Дневни ред састојао се од 18 тачака, а седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине.

Између осталог, Веће је на овој седници усвојило нацрте Одлуке о успостављању услуге социјалне заштите „Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју“ и Одлуке о начину и висини партиципације корисника ове услуге. Треба рећи да су средства за финансирање ове услуге обезбеђена буџетом локалне самоуправе за 2014. годину, као и да ове одлуке представљају предуслов да Општина конкурише код Министарства рада, запошљавања и социјалне политике за средства у износу до милион и по динара.

У наставку седнице усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Водовод и канализација“ Алексинац о ценама воде и канализације. Овом одлуком даје се сагласност на повећање цене воде за 12%, и она представља део аранжмана са немачком развојном банком KWF, којим је предвиђена реконструкција водоводне мреже у граду и фабрике за прераду воду „Бресје“. Добра вест је да је ово последње у низу планираних повећања цене воде, као и да крајем јуна почиње замена по здравље штетних азбестних цеви у дужини од 10 км у ужем центру града.

Осим тога, Веће је дало сагласност и на предлоге закључака о покретању поступка за израду елабората о оправданости давања у закуп грађевинског земљишта у јавној својини Општине без накнаде Земљорадничкој задрузи „Равна шума“ из Суботинца и Привредном друштву „Дале-Текс“ ДОО из Житковца. Ови привредни субјекти недавно су се обратили општинским органима писмом о намерама којима планирају инвестициона улагања у изградњу хладњаче и сушаре са пратећим објектима, одн. у изградњу погона за производњу одеће, уз отварање нових радних места при тим погонима. Стручне службе Општинске управе ће бити у обавези да у наредних два месеца израде Елаборат о оправданости, након чега ће исти бити прослеђен Влади Републике Србије на одобрење. Уколико дође до постизања договора, домаћим инвеститорима грађевинско земљиште било би уступљено на бесплатно коришћење на период од 20 година, док би они били у обавези да земљиште приведу намени у одређеном року, и отворе одређени број нових радних места.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here