Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана седница Већа

VECE 2014 40Данас је у згради Општинске управе одржана 40. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а дневни рад састојао се од четири тачке.

Прва тачка дневног реда била је Разматрање Нацрта Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама. Поменуте измене тичу се само дела у напомени, који се тиче контроле спровођења тарифног броја 7. Такса за коришћење слободних површина за кампове, за постављање шатора или друге објекте привременог коришћења остаје непромењена, и плаћа се по метру квадратном заузете површине у дневном износу од 45 динара - за подручје Бованског језера, и 30 динара - за остала подручја. С обзиром да у постојећој Одлуци о локалним комуналним таксама није предвиђена контрола спровођења овог тарифног броја, овим изменама та надлежност се поверава Одељењу за инспекцијске послове Општинске управе.

У наставку седнице Веће је усвојило Предлог закључка о давању подршке петицији синдиката ЈП ПЕУ Ресавица, као и Предлог закључка о давању подршке петицији синдиката фирме „Бетоњерка“ А.Д. Алексинац. Обе фирме налазе се у реструктуирању, а ове петиције тичу се захтева за њихов повратак у састав Електропривреде Србије, у чијем су се саставу налазиле дуго година. Синдикати овај свој захтев образлажу потребом да се уведе ред у пословање ових фирми и исте сачувају од гашења. Они наводе да постоји и економска оправданост за једну такву одлуку, с обзиром да Електропривреда Србије представља највећег корисника производа ових фирми.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here