Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана седница Општинског већа

VECE 2014 39Данас је у згради Општинске управе одржана 39. седница Општинског већа општине Алексинац. На дневном реду било је 13 тачака, а седницу је водио председник Општине, Ненад Станковић.

Највећи број тачака односио се на разматрање извештаја о раду и финансијских извештаја за 2013. годину јавних установа чији је оснивач општина Алексинац. Директори Општинске организације за туризам и спорт „Отис“, Јавне библиотеке „Вук Караџић“, Градског позоришта „Театар 91“, Центра за културу и уметност, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“ и Завичајног музеја образлагали су поднете извештаје и одговарали на питања већника. Сви извештаји су једногласно усвојени, а посебно је истакнут и похваљен добар рад Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“ у прошлој години.

Општинско веће је, између осталог, на седници усвојило и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о критеријумима и мерилима за утврђивање накнаде за уређивање грађевинског земљишта. Поменуте измене тичу се умањења накнаде за уређивање грађевинског земљишта, из разлога што Закон о легализацији објеката из 2013. године другачије регулише ову материју у односу на раније прописе и оставља могућност локалним самоуправама да ближе уреде висину, право на умањење и начин плаћања накнаде. Предложена умањења се односе на власнике бесправно изграђених породичних стамбених објеката или станова, у случају да се овим трајно решава њихово стамбено питање и под условом да власник објекта или чланови његовог породичног домаћинства немају другу непокретност за становање. Остали случајеви умањења накнаде предвиђени су за случајеве када је власник породичног стамбеног објекта инвалид, самохрани родитељ или корисник социјалне помоћи.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here