Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 21. седница Скупштине

SEDNICA SO 2014 21Данас је у згради Општинске управе одржана 21. седница Скупштине општине Алексинац. Седницом је председавао Грујица Вељковић, председник Скупштине, а на дневном реду било је 13 тачака.

На седници је усвојен Предлог одлуке о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања на територији општине Алексинац за 2014. годину. Акценат ће бити на јавним радовима и програму „Прва шанса“ у приватном сектору, областима за које се Национална служба за запошљавање определила ове године.

Највише расправе било је око одлука којим се обављање комуналних делатности поверава јавним предузећима наше Општине: ЈКП-у „Комуналне услуге“, ЈКП-у „Водовод и канализација“ и ЈП-у за путеве и стамбено комуналну делатност. Ове одлуке омогућавају поменутим јавним предузећима да поверене комуналне делатности, прописане као комуналне делатности од јавног интереса, а за чије обављање су кадровски и технички опремљена, обављају као своју редовну активност без потребе спровођења поступака јавних набавки.

Осим тога, на седници је усвојен Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу, којим се организовано сакупљање смећа на територији Општине проширује и на следећа насеља: Стублина, Беља, Дражевац, Катун, Алексиначки Бујмир, Глоговица, Бобовиште, Ћићина, Рутевац, Вукашиновац, Делиград и Јасење.

Иначе, на седници је одборник Милан Вељковић известио Скупштину и јавност да се оснива одборнички клуб Либерално демократске партије, који ће бројати четири члана и чији ће он бити председник, док је самостални одборник Александар Кузмановић известио да подноси оставку на своју одборничку функцију „из личних разлога – научних и професионалних“.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here