Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 35. седница Општинског већа

VECE 2014 35Данас је у згради Општинске управе одржана 35. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а на дневном реду нашло се 15 тачака.

 

Између осталог, на седници је усвојен Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу, којим се организовано сакупљање смећа на територији Општине проширује и на следећа насеља: Стублина, Беља, Дражевац, Катун, Алексиначки Бујмир, Глоговица, Бобовиште, Ћићина, Рутевац, Вукашиновац, Делиград и Јасење.

На седници је усвојен и Предлог Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине за 2014. годину. Укупан износ који је Буџетом Општине за 2014. годину предвиђен за ову сврху износи 11 100 000 динара. Поред активности које су успешно извођене у претходне четири године, овогодишњим предлогом Програма посебан акценат стављен је на извршавање обавеза утврђених међуопштинским споразумима и уговорима везаним за заједничко управљање отпадом у складу са Регионалним планом управљања отпадом. У том смислу, поред средстава предвиђених за набавку додатних контејнера за прикупљање комуналног отпада, овогодишњи предлог Програма садржи и средства предвиђена за обезбеђивање земљишта за изградњу трансфер станице и рециклажног центра на територији Општине и средства за учешће у суфинансирању пројекта „Регионални центар за управљање отпадом Келеш – ЈПП“.

Новина у овом делу је обезбеђивање средстава за набавку врећа, рукавица и другог материјала за извођење волонтерских акција, и садног материјала за заштиту локација које буду очишћене волонтерски (углавном ручно) или у току машинских радова које ће организовати Општина. Програмом је предвиђено и организовање јавног конкурса за невладине организације из области заштите животне средине, одн. финансирање оних пројеката који на конкурсу буду изабрани.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here