Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 33. седница Општинског већа

VECE 2013 33Данас је у згради Општинске управе одржана 33. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Чедомир Ракић, заменик председника Општине, а на дневном реду нашло се 11 тачака.

Прва и најважнија тачка била је Разматрање Нацрта Одлуке о матичним подручјима општине Алексинац. Овом одлуком предвиђено је смањење броја матичних подручја на територији Општине на њих 5 – Катун, Тешица, Житковац, Трњане и Алексинац. Предност оваквог начина одређивања матичних подручја је та што се за једно матично подручје води по једна матична књига рођених, венчаних, умрлих и држављана, а не, као до сада, да свако насеље има све ове књиге. Ова одлука донета је на основу препоруке Владе Србије за смањење броја матичних подручја, и у складу је са планом државе да се кроз неколико година све матичне књиге воде у електронској форми и да је сваком грађанину доступан сваки документ из матичних књига у било ком месту у Србији, тј. да сваки грађанин може узети било који документ у било којој матичној канцеларији. Веће је усвојило овај Нацрт, и послало га СО Алексинац на даље разматрање.

Веће је усвојило и Нацрт Одлуке о приступању општине Алексинац Удружењу градова и општина Републике Србије (УГОС). Ово удружење, са седиштем у Јагодини, окупља 37 градова и општина широм Србије, а један од његових основних циљева јесте организовање заједничких активности на довођењу страних инвеститора.

Поред осталог, треба поменути да је на седници усвојен и Предлог Правилника о начину, поступку и критеријумима за доделу средстава из буџета општине Алексинац за избор активности и програма од јавног интереса која реализују удружења на територији Општине, као и Предлог Правилника о критеријумима и поступку доделе средстава за финансирање потреба у области спорта. Општина је приликом израде ових правилника била у обавези да испоштује нове законске и друге прописе који предвиђају да удружења грађана и спортска удружења од следеће године финансијска средства добијају путем учешћа на конкурсу. Израда правилника којима ће бити дефинисани критеријуми на основу којих ће се ова средства додељивати јесте важан корак у том правцу.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here