Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама

VANREDNES SITUACIJE PRIRUCNIK 2013У последњих 30 година, вишеструко је повећан број катастрофа у свету, као и разарајући ефекат које имају на друштво и околину. Искуства Републике Србије, која се током протеклих година суочила са бројним катастрофама које су за последицу имале људске жртве, патњу и материјалну штету, потврђују чињеницу да ванредне ситуације попут елементарних непогодa и техничко-технолошких акцидената, нарушавају безбедност и опстанак читавих насеља, па и региона.

 

Последице катастрофа могу се значајно умањити ако су људи добро информисани и упознати са начином превенције катастрофа.

Уколико сте свесни могућих опасности и ризика у вашој околини, уколико знате како и где да добијете информације, како да се организујете у критичним моментима, ваш живот и живот ваше породице биће безбеднији. Ви сте главни актер у овом систему – ви морате бити свесни опасности, знати како да реагујете и како да сарађујете са спасилачким службама. Када се ванредна ситуација догоди – најчешће без упозорења и изненада – ви и ваша породица суочићете се са разним потешкоћама и бити препуштени сами себи док спасилачке екипе не стигну на лице места. Од велике је важности да познајете процедуре и кораке понашања у тим моментима.

Сврха овог приручника је да помогне вама и вашој породици и укаже вам на то како најбоље да реагујете када се несрећа догоди.

Читајте пажљиво – овај приручник упозорава на опасности, али и пружа одговоре и даје сугестије које се у моменту катастрофа могу показати драгоценим.

Мисија Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова је заштита људских живота, животне средине, материјалних добара и културног и историјског наслеђа, као и изградња, одржавање и унапређење способности читаве нације за превентивно деловање на ризике. Сектор за ванредне ситуације настоји да одговори на изазове и ублажи последице од различитих катастрофа које могу погодити наш регион.

Несреће у различитим видовима – пожари, поплаве, земљотреси, клизишта, хемијски акциденти – могу се догодити свуда, у сваком моменту и без упозорења. Зато је приоритет Сектора благовремено и професионално реаговање у таквим ситуацијама.

Ватрогасци-спасиоци спремни су да у сваком моменту пруже свој максимум у заштити и спасавању наших грађана.

Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама

 

Предраг Марић

Начелник Сектора за ванредне ситуације

Министарство унутрашњих послова

Република Србија

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here