Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Нова мрежа судова - Основни суд поново у Алексинцу

OSNOVNI SUD ALEKSINACПрема предлогу Закона о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава који ће се ускоро наћи пред народним посланицима предвиђено је постојање Основног суда у Алексинцу за територију општина Алексинац, Ражањ и Сокобања, са судском јединицом у Сокобањи.

Нова судска мрежа биће успостављена почетком 2014. године пошто се у октобру очекује усвајање закона о седиштима судова и јавних тужилаштава.

- Министарство правде затрпано је предлозима да Србија поново има 125 основних судова. Вратићемо већину судова. Није оправдано да судије и запослени из Алексинца сваког дана путују 30 километара до Ниша и назад, а да при томе седе једни другима у крилу, док судска зграда у Алексинцу зврји празна и греје се – рекао је државни секретар Министарства правде Данило Николић.

- Имајући у виду да се на скупштинском заседању у октобру очекује усвајање закона о седиштима судова и јавних тужлаштва, измена Закона о судијама и Закона о јавним тужиоцима, као и Закона уређењу судова и јавних тужилаштава, очекујем да ће реализација усвојених законских одредби кренути крајем ове и почетком идуће године", рекао је у интервјуу Тањугупредседник Комисије за спровођење Националне стратегије за реформу правосуђа Мирољуб Томић, који је и потпредседник Високог савета судства.

Овим ће се наставити традиција судске власти у Алексинцу која датира од 1836. године.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here