Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Дани јагоде - Гредетин 2013

DANI JAGODE 2013На седмим „Данима јагоде“, манифестацији која је у недељу 2. јуна одржана у Гредетину, стручни жири у саставу професор др Радисав Благојевић, професор др Драгослав Цветковић и магистар Влада Божић, за најбоље изложене плодове у конкуренцији стоних сорти прво место доделио је Снежани Миљковић из Гредетина, општина Алексинац, за сорте „самба“, „салса“ и „соната“.

Друго место припало је Божидару Маринковићу из Гаџиног Хана, за сорте „клери“ и „сирија“  и Душици Миленковић из Нозрине, општина Алексинац, за сорту „асиа“, док су треће место освојили Љубиша Прокић из Габровца, град Ниш, са сортама „медена“ и „дора“, Мирољуб Прокић из Ковалука, општина Мерошина, за сорте „медена“, „клери“ и „фигаро“ и Петровић Часлав из Малог Дреновца, општина Алексинац, са сортом „асиа“.

У категорији произвођача индустријске сорте „зенга зенгана“ први је Милош Новковић из Гредетина, општина Алексинац. Жири је у овој групи доделио и два друга места: Новици Васиљевићу из Мерџалата, општина Сврљиг и Александру Новковићу из Гредетина, општина Алексинац, док су трећи Слободан Стевановић из Гредетина и Слађана Анђелковић из Кормана, општина Алексинац.

Признање за најуређенији штанд на Манифестацији добио је Бојан Тодосијевић из Залоговаца, општина Крушевац.

Представници данског Програма подршке развоја приватног сектора у области воћарства и бобичастог воћа у Јужној Србији „Фруитс & Берриес“ и Удружења „Јагода“ из Гредетина, након обиласка засада, доделили су неколико признања - домаћинству Душице Миленковић из Нозрине за постигнути квалитет у производњи јагода на подручју општине Алексинац у 2013. години, домаћинству Кристијана Павловића из Житковца за допринос у ширењу савремене производње на подручју општине Алексинац и газдинствима Горана Динића из Житковца и Златка Матешића из Вакупа за постигнуте изузетне резултате у производњи јагога.

Божидару Маринковићу из Гаџиног Хана припало је признање за постигнуте резултате у пластеничкој производњи јагода и Милошу Новковићу из Гредетина признање за активности у очувању производње индустријске јагоде „зенга зенгана“.

Извор: Радио Алексинац

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here