Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 13. седница Скупштине

SEDNICA SO 13 2013Након тромесечне паузе, одборници алексиначке Скупштине јуче су одржали 13. седницу, на чијем се дневном реду нашло 47 тачака.

На самом почетку седнице, непосредно пред усвајање дневног реда, одборници су минутом ћутања одали пошту невиним жртвама НАТО агресије. Након тога је заменик председника општине Чедомир Ракић присутнима поднео извештај о томе шта је све урађено у периоду између две седнице Скупштине.

 

На јучерашњем заседању одборници су најпре разматрали и усвојили предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Алексинац за 2013. годину. Иначе, непосредно пред почетак рада Скупштине, у раним јутарњим сатима одржана је седница Општинског Већа на којој је разматран Амандман поднет на предлог ове одлуке од стране Одборничке групе ДСС. Поменути амандман односио се на отварање Народне кухиње у Алексинцу, за чије би потребе из буџета било издвојено 19.496.608,00 динара, као и на субвенционисање бесплатног јавног превоза за стара лица, пензионере, труднице и особе са инвалидитетом у износу од 15.000.000,00 динара. Чланови Општинског Већа општине Алексинац нису прихватили поднети амандман јер ће највећи део средстава ребалансом буџета ове године бити усмерен на образовање. Што се бесплатног јавног превоза за одређене категорије лица тиче, до сада је било преговора са превозником "Ниш-експрес", међутим неуспешних, због превисоке цене коју је овај превозник понудио. Веће је остало при томе да се настави са тражењем модалитета о обезбеђивању бесплатног јавног превоза за поменуте категорије.

Ребалансом општинског буџета за 2013. годину укупни приходи и примања увећани су за 60.054.832,00 динара. У оквиру текућих прихода најзначајније увећање односи се на приходе од пореза на капиталне инвестиције који је увећан за 22.000.000,00 динара. Овај облик прихода увећан је прометом привредног друштва "Алпос" д.о.о. у стечају. Што се тиче расхода општинског буџета, најзначајније увећање извршено је у оквиру основног и средњег образовања, пре свега због увећаних потреба везано за финансирање инвестиционих радова на школским објектима.

Одборници су на јучерашњем заседању дали сагласност и на предлог одлуке о приступању промени Статута општине Алексинац како би исти био усклађен са новим Законом о јавним предузећима и Законом о јавној својини. У складу са тим усвојени су и предлози одлука о промени оснивачких аката свих јавних предузећа.

На јучерашњој седници Скупштине дата је сагласност и на извештаје о раду свих јавних предузећа и установа за претходну годину, као и извештај о раду Општинске управе.

Предлог одлуке о оснивању Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју, након подршке Општинског Већа, наишао је и  на сагласност алексиначких одборника.

Одборници су, између осталог, усвојили и Локални акциони план запошљавања за 2013. годину, Локални акциони план за унапређење образовања Рома за период од 2013-2017. године, као и Оперативни план одбране од поплава на територији општине Алексинац за воде ИИ реда за ову годину.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here