Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Канцеларија за младе

KZM logoКанцеларија за младе обавља послове израде локалних акционих планова , програма и политика у сагласности са Националном стратегијом за младе, иницира припрему пројеката за младе у циљу унапређења положаја младих и остваривања њихових права која су у надлежности Општине, спроводи пројекте за младе из Локалног Акционог плана за младе, подстиче сарадњу између општине и омладинских организација и удружења, даје мишљење о питањима од значаја за младе и о њима обавештава органе Општине, као и друге послове од значаја за активно учешће младих у животу локалне заједнице. Канцеларија за младе има двадесетак, увек доступних  волонтера који се, у зависности од пројекта који Канцеларија реализује, активно укљуцују у рад Канцеларије за младе.

О АКТИВНОСТИМА:Канцеларија за младе је до сада спровела низ активности, самостално и у партнерству са другим организацијама. Најзначајније активности су :

-Обука за писање пројеката у три средње школе у општини Алексинац, после које је расписан конкурс  Канцеларије за младе, на две теме: екологија и афирмација града, где је реализацију  два најбоља пројекта финансирала Општина Алексинац.

- Организовање трибине „Репродуктивно здравље и планирање породице“, за младе средњошколског узраста.

- Презентације програма о могућности размене студената или одрађивању стручне праксе негде у свету

- Организовање тематских журки

- Организовање спортских такмичења и турнира у различитим спортовима

-Учествовање као партнер на акцији „Опланети се – уклонимо депоније“, са одредом  извиђача „Шуматовац“ Алексинац, где су очишћене три локалне депонуије и организовали смо потписивање „Меморандума о разумевању и заједничким активностима у области заштите животне средине у општини Алексинац“ са институцијама и организацијама које могу да предузму мере из своје надлежности.

- Организовање летњег омладинског кампа иновација на Бованском језеру, 50 учесника из 6 земаља (Данска, Словенија, Грчка, Босна и Херцеговина, Македонија и Србија)

- Реализација пројекта Развој омладинског предузетништва и израда Акционог плана за развој омладинског предузетништва пројекат суфинансира USAID

- Реализација пројекта “Здрав стил живота” у оквиру којег су у средњим сколама у Алексинцу, опремљене две просторије за рекреативно тренирање, поред тога се раде и едукације на тему здрави стилови живота.

Направили смо мрежу организација са којима смо у протеклом периоду успешно сарађивали, и то са: Центром за социјални рад, Експзитуром Службе за запошљавање , градском библиотеком, Центром за културу и уметност, Полицијском станицом, Здравственим центром, свим средњим и основним школама као и стручним удружењима, затим са невладиним организацијама и различитим формалним и неформалним групама , спортским клубовима, подмладцима политичких партија.

Телефон: +381 18 809 007; e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.