Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ЈАВНИ ПОЗИВ

Raseljeni

Општина Алексинац расписала је јавни позив за доделу средстава намењених за набавку грађевинског материјала и опреме намењене за завршетак или адаптацију стамбеног објекта породицама интерно расељених лица док су у расељеништву.
На јавни позив могу да се пријаве интерно расељена лица која имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Алексинац.
Рок за подношење пријава је 12.август 2024. године, а пријаве на јавни позив подносе се у општинској управи
Текст јавног позива можете преузети  >ОВДЕ<
Штампа

НАЈМЛАЂИМ АЛЕКСИНЧАНИМА УРУЧЕНА АУТО СЕДИШТА

450538199 935005665332478 6515586656242247651 n
У Великој сали Центра за културу и уметност данас је одржана свечана, 17. по реду додела ауто – седишта за децу рођену у 2024. години.
У циљу подизања нивоа безбедности најмлађих алексинчана, 60 ауто – седишта додељено је родитељима деце са територије општине који су испунили услове конкурса Комисије за спровођење јавног позива од 1. априла 2024. године.
Локална самоуправа, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац ће и убудуће континуираним акцијама, међу којима је и додела ауто – седишта, утицати на свест возача о значају подизања услова који доводе до веће безбедности у саобраћају, па се ускоро очекује и расписивање новог Јавног позива за подношење пријава за доделу ауто – седишта за децу.
Родитељи који нису били у могућности да данас преузму седиште, то могу учинити сваког радног дана у згради Општинске управе општине Алексинац у времену од 07.00 до 15.00 часова.
Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ

KOMARCI 2024

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће се од суботе 13. јула до понедељка 15. јула 2024. године изводити акције сузбијања крпеља на фреквентним зеленим површинамана територији општине Алексинац и сузбијање ларви и одрасле форме комараца на територији општине Алексинац.

Акције ће изводити заједно предузећа ДЕ МУСдоо Сурчин и СИНИТРА ДДДдоо Ваљево.

Сузбијање ларви и одрасле форме комараца вршиће се од суботе 13. јула до понедељка 15. јула.

Сузбијање ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице вршиће се директним аплицирањем ларвицидног препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља опасност за пчеле.

Сузбијање одрасле форме комараца вршиће у дневним часовима ван насеља, на доступним површинама под трском, дрвенастом и другом високом вегетацијом на обалама и у близини водених површина на којим се претходно врши третман ларви. У вечерњим часовима, вршиће се у насељеним местима и то:

Штампа

ОДБОРНИЦИ ИЗАБРАЛИ ИЗВРШНЕ ОРГАНЕ ОПШТИНЕ И ЧЛАНОВЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

451550471_938935294939515_218531521305184338_n.jpg
На другој седници Скупштине општине Алексинац, којом је председавао председник СО Ненад Станковић, према предложеном дневном реду, размотрено је и усвојено пет тачака.
На предлог председника Скупштине, који је подржан од стране коалиционе листе ''Александар Вучић – Алексинац сутра'', нови одборнички сазив је за председника општине Алексинац изабрао Далибора Радичевића, који је ову функцију обављао и у претходном мандату.
За заменика председника општине изабран је Милош Милошевић, који је у претходном мандату обављао функцију помоћника председника општине.
Одборници Скупштине општине изабрали су и чланове Општинског већа које ће радити у саставу: Далибор Станковић, Радул Стојановић, Емилијан Милосављевић, Миодраг Вељковић, Марко Славковић, Слободан Вујић и Горан Петковић.
Такође, на данашњем заседању, утврђен је и састав Административно мандатне комисије и потврђени мандати одборницима Драгиши Алексићу и Бојани Ђорђевић.
Штампа

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

450552980 934493775383667 4828207248289978692 n
Kонститутивна седница Скупштине општине Алексинац одржана је данас у присуству 39 од 41. одборника, колико броји њен пун сазив. Седницу је као најстарији одборник алексиначког локалног парламента у новом сазиву водио Славољуб Благојевић.
У оквиру прве тачка дневног реда, Скупштина је изабрала чланове Верификационог одбора за потврђивање мандата одборника, а након усвајања Извештаја о спроведеним изборима за одборнике Скупштине општине Алексинац на изборима одржаним 2. јуна 2024. године и Извештаја Верификационог одбора, потврдила је мандате 41. одборника Скупштине општине Алексинац.
Нови сазив Скупштине предстaвљају одборници листе „Александар Вучић – Алексинац сутра” Српске напредне странке са 26 мандата, Групе грађана „Буђење” која има седам одборника и по четири представника имају изборне листе „Промене одмах за општину Алексинац” и „Поштење је најбоља политика”.
У наставку рада Конститутивне седнице, у оквиру пете и шесте тачке усвојеног Дневног реда, тајним гласањем, за председника Скупштине изабран је Ненад Станковић, са изборне листе „Александар Вучић – Алексинац сутра”, а за заменика председника Скупштине Маријана Радивојевић, са исте листе.
За секретара Скупштине општине Алексинац, на предлог председника Скупштине, постављена је Данијела Павловић.
Штампа

ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕНИЦИМА

449474544 927807406052304 7775202842112462712 n
На свечаности одржаној у Великој сали Центра за културу и уметност, данас су најуспешнијим ученицима са територије општине Алексинац за школску 2023/2024. годину додељене награде.
На основу одлука наставничких већа, 11 ученика основних и два ученика средњих школа понело је похвалу Ђак генерације. Носиоци ове похвале, Одлуком о награђивању младих талената са територије општине Алексинац, награђени су и новчаним наградама и то: ученици основних школа у износу од 15.000, а ученици средњих школа са по 20.000 динара.
Вукову диплому понела су укупно 62 ученика. За постигнуте резултате на републичким и међународним такмичењима, за освојено једно од прва три места, награђен је 41 ученик, док је 11 ученика понело похвалу Спортиста генерације. Школски Савез за спорт општине Алексинац најбоље спортисте наградио је и поклон ваучером.
Награде најуспешнијим ученицима завршних разреда основних и средњих школа, испред Општине Алексинац, уручили су председник општине Далибор Радичевић и начелник ОУ Дејан Милошевић.
Организатор свечаности је Одељење за општу управу и друштвене делатности ОУ општине Алексинац.