Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Обуке из немачког језика и књиговодства за незапослене

Nemacki RacunovodstvoУ оквиру Јавног позива за подршку локалним самоуправама за спровођење мера стручног усавршавања у складу са локалним акционим плановима за запошљавање, управни одбор развојног програма Европски ПРОГРЕС донео је одлуку о финансирању пројектног предлога који је поднела Општинa Алексинац.

Овим пројектом предвиђено је одржавање обука из немачког језика и књиговодствених услуга за 50 полазника са пребивалиштем на територији општине Алексинац, који се на евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ) воде као незапослени и припадају једној од категорија тзв. теже запошљивих лица. Теже запошљива лица која ће имати предност приликом одабира су: млади до 30 година, старији од 50 година, дугорочно незапослени (на евиденцији НСЗ-а дуже од 12 месеци), вишкови запослених, особе са инвалидитетом, Роми, радно способни корисници новчане социјалне помоћи, жене, рурално становништво и избегла и расељена лица.

За реализацију пројекта задужени су Одсек за локални економски развој општине Алексинац и Национална служба за запошљавање Алексинац, који су заједнички израдили предлог пројекта, при чему су се у одабиру обука руководили исказаним интересовањима послодаваца и незапослених на локалном тржишту рада. Вредност донације је 9500 евра, док укупна вредност пројекта износи 11900 евра.

Кандидати који се на време пријаве и успешно прођу интервју добиће прилику да током периода од 3 месеца похађају обуку, стекну сертификате и тиме унапреде своје шансе за запослење. Обуке ће бити одржане током прве половине наредне године (фебруар - мај 2017.), а по њиховом завршетку за полазнике ће бити организовано тестирање. Само они полазници који редовно похађају наставу и успешно положе тест добиће сертификат о завршеној обуци, признат од стране НСЗ и релевантних институција.

За кандидате ван Алексинца обезбеђени су трошкови превоза у висини цене месечне карте од места у којем живе до Алексинца, где ће обуке бити одржане.

Позивамо све заинтересоване који испуњавају услове (пребивалиште на територији општине Алексинац, незапослени на евиденцији НСЗ, припадају категорији теже запошљивих) да се што пре пријаве, а најкасније до 16. јануара 2017. године, путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , на број телефона 018/809-007, односно лично у просторијама Националне службе за запошљавање у Алексинцу (у пријави је потребно навести име и презиме, ЈМБГ, образовање и кратке информације о себи).

Општина Алексинац од 2014. године учествује у развојном програму Европски ПРОГРЕС, који подржава одрживи развој 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије, а који финансирају Европска унија и Влада Швајцарске.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here