Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 86. седница Општинског већа

SEDNICA VECA 2016 85Општинско веће општине Алексинац одржало је јуче своју 86. седницу, иначе последњу у овом сазиву. На дневном реду нашло се 11 тачака.

Већници су најпре усвојили нацрт Одлуке о јавном окупљању на територији општине Алексинац. Наиме, након ступања на снагу Закона о јавном окупљању, општина је у обавези да одреди простор на којем окупљање није дозвољено, тачније, места на којима у случају организованог окупљања због карактеристика самих места или њихове посебне намене, прети опасност од наступања угрожавања безбедности људи и имовине, јавног здравља, итд. У складу са Законом, под наведеним простором сматра се простор испред здравствене установе, школе, предшколске установе, као и простор испред објеката од стратешког и посебног значаја за одбрану и безбедност РС.
Између осталог, Општинско веће је дало сагласност и на нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о образовању Савета за здравље општине Алексинац, којом се за још једног члана Савета именује проф. др Зоран Милошевић, начелник Центра за информатику и биостатистику у здравству Института за јавно здравље Ниш.

Такође је дата сагласност за вансудска поравнања у поступку за мирно решавање спора за накнаду штете услед уједа напуштених животиња - паса луталица.

На крају последње седнице актуелног Општинског већа усвојен је Предлог расподеле средстава опредељених за финансирање/суфинансирање пројеката удружења грађана припадника националних мањина за 2016. г. Наиме, поменута средства добило је Ромско удружење „Хуман“ Алексинац.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here