Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Успешно завршена 4. Међународна конференција о настави физике у средњим школама

FIZICARI 2016Председник општине Алексинац, Ненад Станковић, у петак, 26. фебруара, свечано је отворио 4. Међународну конференцију о настави физике у средњим школама која је, проглашењем победника, завршена у недељу, 28. фебруара.

На конференцији је учествовало око 130 професора и ученика из Србије, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније, Словеније и Хрватске. Предавачи су били професори са Универзитета из Марибора, Загреба, Београда, Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Скопља и Софије.
Победила је екипа из Бања луке, тачније Андреј Павлица и Анђела Врачар, ученици Католичке гимназије. Они су као награду добили таблет рачунар.

Друго место освојио је Александар Цветковић из Зајечарске гимназије, док је треће место освојила Милица Митић из Власотиначке гимназије.

Поред њих, у финалном делу учествовали су и Теодора Ивковић из Требиња, Андреа Милаковић из Бања луке, Теа Петревска и Катерина Темелкова из Велеса (Македонија), Ана Ивић из Кладова и Горан Вукадиновић из Прокупља.

У недељу, последњег дана Конференције, организован је округли сто са темом Информационо – комуникационе технологије у настави физике, где је учествовала и Снежана Марковић, помоћник Министра за средње образовање.

Организатори овог 4. Међународног симпозијума физичара су Друштво физичара Србије, Друштво физичара Ниш и Подружница друштва физичара Србије Нишавског округа, као и Алексиначка гимназија, Пољопривредна школа Шуматовац и Техничка школа Прота Стеван Димитријевић.
Генерални покровитељ је Општина Алексинац.

Похвале за изузетно успешну организацију упућене су и на адресу актива физичара и Алексиначке гимназије.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here