Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Савет за здравље општине Алексинац усвојио Извештај о раду Заштитника права пацијената за 2015. годину

savetnik za zastitu prava pacijenataПрошле недеље, у општинском здању одржана је друга седница Савета за здравље општине Алексинац.
Чланови Савета су разматрали и усвојили Извештај о раду Зашттника права пацијената за 2015. годину.


Према поменутом Извештају, у извештајном периоду, 01.01-31.12.2015.године, саветнику за заштиту права пацијената достављено је укупно 25 приговора пацијената. Од наведеног броја 21 приговор је решен у року, док 4 нису решена, или су решена на други начин. Наиме, од наведеног броја приговора, 2 пријаве су поднете против здравствене установе Општа болница Алексинац, што је видно смањење у односу на 2014. годину. Против рада Дома здравља Алексинац, у извештајном периоду поднето је укупно 18 пријава и то против одељења Опште медицине, Дечјег одељења, службе Хитне помоћи и Стоматолошког одељења. Две пријаве су поднете и против приватне стоматолошке праксе и исте су биле основане.

 

Према речима саветника за заштиту права пацијената, Драгана Михајловића, иначе службеника Општинске управе општине Алексинац, најчешће повреде права пацијената по Закону о правима пацијената су право на доступност здравствене заштите, право на квалитет пружања здравствене услуге и право на поштовање пацијентовог времена. Највећи број приговора се односи на однос здравствених радника према пацијентима, као и на термине за заказивање прегледа или снимања стања пацијената.

Саветник за заштиту права пацијената општине Алексинац, истакао је и то да је обавештење о постојању заштитника пацијената у већини установа, амбулантама на одељењима Опште болнице или Дома здравља, приватним установама и апотекама склоњено или заклоњено, те грађани нису довољно информисани о постојању заштитника пацијената.
Подсећамо да је на званичном сајту општине Алексинац www.aleksinac.org доступна контакт форма путем које се грађани могу електронским путем обратити Саветнику за заштиту права пацијената

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here