Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ТРИБИНА "ИЗУЗЕТНЕ, САМО КАДА СУ РАВНОПРАВНЕ"

317240424 533741428792239 1618568334491577681 n
Председник општине Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић присуствовали су Трибини о значају родне равноправности за развој заједнице на селу у друштвеном и културолошком сегменту. Трибина је одржана кроз активности удружења жена под називом „Изузетне, само када су равноправне“, у склопу обележавања 16 дана активизма против насиља над женама.
„Жене су увек биле значајни стуб у општини Алексинац, као и у свакој породици“, истакао је председник општине Далибор Радичевић и изразио задовољство што Локална самоуправа има могућност да сарађује са удружењима жена са наше територије.
Трибини су поред неформалног сектора присуствовале представнице удружења жена са територије општине Алексинац и неформалне групе жена, које су имале прилику да наведу своје проблеме са којима се сусрећу. Највеће проблеме које су истакле су мали буџети и недостатак просторија за припремање традиционалних српских јела и рукотворине.
На самом крају председник Радичевић поручио је присутнима да се удружују и да своре једно велико компактно удружење, одакле ће комплетно финансирање ићи ка свим удружењима, није битно да ли је у Витковцу, Тешици или Мозгову битно је да су сви са наше територије и да сви заједно наступају и представљају општину Алексинац.
Организатори овог скупа су Комисија за родну равноправност општине Алексинац, Удружење грађана Центар за регионални развој „ДАРС“ из Алексинца, месечник „Ал новине“ из Алексинца и Друштва за информисање „Ал прес“ из Алексинца.