Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“

243447943 6961146807253762 2692167498306829856 n
Стихови Љубивоја Ршумовића „Док је села и сељака Србија ће бити јака“ обележили су догађај у Палати Србија потписивање уговора Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава са представницима јединица локалних самоуправа. Средства су по Јавном конкурсу општине добиле за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.
Уговор за доделу средстава за општину Алексинац потписали су министар за бригу о селу Милан Кркобабић и заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић.
У овим сусретима учествоваће чак 961 село на територији различитих општина из читаве Србије. Активности које су добитници средстава осмислили ове године су шаролике. Такмичиће се се културно-уметничким садржајима: фолклор, изворно певање, свирање гусала и тамбура, сликање, литерарни садржајми: рецитовање, писање песама и кратких народних форми (благослови, здравице), занатским и примењеним уметностима- изради рукотворина, сувенира, ткању, штрикању, везу, плетењу, спортским активностима – од фудбала и кошарке до народног вишебоја (бацање камена с рамена, скок из места, надвлачење конопца, надвлачење штапа) и гастрономским специјалитетима - прављењу традиционалних јела и колача.
Деца ће се такмичити у квизу знања, спортским дисциплинама, али и слагању кукурузовине у купе и трчању у џаку.
Циљ овог Програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно - историјског наслеђа.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here