Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОДРЖАНА 27. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

380667940 742587097907670 3066939499336070804 n
У „сали комитета“, данас је одржана 27. седница Скупштине општине Алексинац којом је председавао председник Скупштине Ненад Станковић. На почетку седнице председник је одборницима прочитао дневни ред, који је касније и усвојен, као и Записник са предходне седнице, након чијег усвајања се прешло на рад по тачкама дневног реда.
Одборници СО Алексинац потврдили су Предлог одлуке о приступању промени Статута општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе. Након ове тачке Вања Стаменковић, начелник Одељења за финансије одборницима је образложила тачку везану за Разматрање Предлога Закључка о усвајању Извештаја о оствареним приходима и извршеним расходима буџета општине Алексинац за период 01.01.2023. - 30.06.2023. године са извештајем Комисије за статут и прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за јавне службе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.
Следеће је било Разматрање Предлога Одлуке о успостављању сарадње општине Алексинац, Република Србија са градом Нојабрск, Јамало-Ненецки округ Руске федерације са извештајем Комисије за статут и прописе.
Директорка Предшкосле установе „Лане“ Алексинац, одборницима је образложила тачке које се тичу предшколске утанове, а то су разматрање Предлога Закључка о усвајању Извештаја о раду Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2022/2023. годину са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, разматрање Предлога Решења о давању сагласности на Годишњи План Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2023/2024. годину са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, разматрање Предлога Решења о давању сагласности за формирање група са мањим бројем деце и група са највише 20% већим бројем деце Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2023/2024. годину са извештајем Комисије за привреду и финансије и Комисије за јавне службе, након чега су оне и усвојене.
Штампа

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ ПОРЕД РЕКЕ МОРАВИЦЕ

 
380983423 742432147923165 3282969131063259658 n
У склопу обележавања Европске недеље мобилности, нову пешачку зону поред реке Моравице, у Спортској улици у Алексинцу, обишли су данас представници локалне самоуправе и координатор Немачке међународне организације за сарадњу ГИЗ за Србију Светлана Бачанин.
Уређена пешачка стаза на располагању је грађанима алексиначке општине и представља нову, трајну меру из области одрживе урбане мобилности.
Развијање инфраструктуре града и општине у правцу повећања пешачког и бициклистичког кретања, неопходан је корак ка унапређењу здравља и квалитета живота грађана и скретању пажње на здраве навике.
Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ПРАВА РОДИТЕЉСКОГ ДОДАТКА НА ТРЕЋЕ И ЧЕТВРТО ДЕТЕ

Одсек за послове друштвене бриге о деци Општинске управе општине Алексинац обавештава све мајке, кориснице права родитељског додатка на треће и четврто дете, да је потребно да до краја септембра 2023. године доставе потврде изабраног педијатра о редовној вакцинацији деце, као и потврде о редовном предшколском и школском образовању. Уколико не испоштују наведени рок, биће им решења суспендована и обустављена даља исплата родитељског додатка.

Штампа

ОДРЖАНА 59. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

380894814 742583007908079 1601064953883218290 n
Данас је у кабинету председника Скупштине општине Алексинац одржана 59. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Далибор Радичевић, председник Општинског већа, а на дневном реду нашле су се 4 тачке.
Чланови Општинског већа разматрали су Нацрт Решења о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац за 2023. годину, којом се прераспоређују средства из буџета, за потребе куповине Камиона - путара кипера, одустало се од санације објекта и испитивањем тржишта процењено је да би санација крова могла да се реализује у износу мањем од предвиђеног, а додаје се и позиција у финансијском плану „Храна за животиње у прихватилишту, код које се додају средства како би се обезбедила довољна количина хране за животиње у прихватилишту. Мења се и износ код позиције за хуманитарне активности и додаје се још новца.
Након тога, алексиначки већници разматрали су Предлог програма унапређења општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу за 2023. годину. Како се могло чуди од предлагача Програма, прилив финансијских средстава од Накнаде за коришћење дрвета користио би се, по програму, за унапређење зелених површина око фабрике воде „Бресје“, локације поред спортских терена према саобраћајници у Суботинцу и за израду пројектне документације за озелењавање зелене површине уз коловоз у улици Тихомира Ђорђевића.
Следећа тачка дневног реда била је Потврђивање са телефонске седнице Нацрта Решења о давању сагласности на Одлуку о искњижењу пројектне документације из пословних књига Центра за културу и уметност у Алексинцу и пренос пројектне документације општини Алексинац као оснивачу.
Након ове тачке под тачком разно двојица алексиначких већника изнели су сугестије око одлагања отпада као и радове на постављању оптичких каблова на територији наше општине.
Штампа

У НЕДЕЉИ ЕВРОПСКЕ МОБИЛНОСТИ ЕДУКАЦИЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ У ТЕШИЦИ, ТРЊАНУ, АЛЕКСИНЦУ И НА АЛЕКСИНАЧКОМ РУДНИКУ

380475073 741794824653564 3066844766805049659 n
Едукације најмлађих за што безбедније учешће у саобраћају део је активности које се спроводе у оквиру Европске недеље мобилности.
Обуке са показним вежбама, Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац у сарадњи са Академијом струковних студија из Ниша реализовао је данас у Основној школи ''Аца Синадиновић'' у Тешици, ''Стојан Живковић Столе'' у Трњану, ''Јован Јовановић Змај'' на Алексиначком Руднику и ''Љупче Николић'' у Алексинцу.
За четвртак , 21. септембар, планиран је обилазак пешачке стазе у улици Спортској у Алексинцу у циљу промоције нове трајне мере из области одрживе урбане мобилности.
Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАТВАРАЊУ ДЕЛОВА УЛИЦА ЗА САОБРАЋАЈ

За потребе одржавања акције ''Дан без аутомобила – Дан бициклиста'', у склопу обележавања Европске недеље мобилности, привремено ће бити затворен за саобраћај део улице Момчила Поповића, од раскрснице са улицом 7. јула до раскрснице са улицом Душана Тривунца и део улице Књаза Милоша, од раскрснице са улицом Тихомира Ђорђевића до раскрснице са улицом Момчила Поповића.
Наведени делови улица биће затворени за сав саобраћај у петак, 22. септембра 2023. године у периоду од 13 до 14 часова, а саобраћај преусмерен према постављеној сигнализацији, уз обавезно поштовање постојећег режима одвијања саобраћаја.
Обавештавају се грађани да уклоне своја возила која су паркирана у деловима улица у којима ће бити затворен саобраћај. Возила која у наведеном периоду остану паркирана у поменутим улицама биће уклоњена од стране Паркинг службе ЈКП ''Комуналне услуге'' Алексинац.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here