Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Богат програм Центра за културу и уметност Алексинац

ELEKTRICNI ORGAZAMУ четвртак 12. септембра 2013. године у 19 часова у Центру за културу и уметност у Алексинцу одржаће се АУТОРСКО ВЕЧЕ Радована Влаховића.

О књигама Радована Влаховића говориће Братислав Милановић, књижевник из Београда, Радован Влаховић казиваће одломке из романа, збирки песама и прича, а Сенка Влаховић Филипов читаће изводе из рецензија и књижевних приказа Влаховићевих књига.

Више о књигама Радована Влаховића можете видети на страници:
http://vlahovicradovan.blogspot.com/search/label/KNJIGE

У петак 13. септембра од 19 часова у Галерији 2 Центра за културу и уметност Алексинац можете погледати изложбу Урбани простор – релност и транспозиција графике аутора Вишње Николић.

Вишња Николић српска је графичарка млађе генерације која је по завршетку Академије уметности у Новом Саду ступила на ликовну сцену Србије са већ изграђеним стилом и начином ликовног изражавања. За приказ просторних односа и атмосфере у својим уметничким делима Вишња свесно користи контраст; сведеног колорита, светлости и сенке, црног и белог, надопуњујући све то употребом магличастих ефеката дубоке штампе. Члан је УЛУВ-а, од 2006. године. До сада је излагала не значајнијим колективним изложбама и девет самосталних изложби у земљи и инострансву. Учествовала је и у едукативно-мотивационом пројекту „Лутајући отисак“.

У суботу 14. септембра 2013. године од 22 часа у Великој сали Дома културе Алексинац у оквиру турнеје по Србији, Хрватској и Македонији наступиће група Електрични оргазам. Бејбе ти ниси ту, Златни папагај, Дебела девојка и други велики хитови биће само део повода да посетиоци присуствују јединственом догађају пошто ће, услед реновирања, бити уклоњене столице из Велике сале. Улазнице се могу купити на благајни Центра за културу и уметност по цени од 400 динара.