Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Нове инвестиције "Грамера" у Алексинцу

POTPISIVANJE UGOVORA GRAMMERМинистар финансија и економије Млађан Динкић потписао је са представницима немачке фирме "Грамер група" уговор о отварању нове фабрике у Алексинцу.

Како је истакао Динкић, нова фабрика ће запослити 520 радника, до краја следеће године, а по сваком раднику влада ће Грамеру дати 7.000 евра.

Нова фабрика биће отворена на месту садашње фабрике "Сирокос", коју ће Грамер купити и чију ће реконструкцију завршити до краја године, рекао је Динкић.

Реч је о фабрици за производњу наслона за седишта за возила марке Audi, BMW, Fiat, и још десетак произвођача аутомобила широм света.

Динкић је уговор потписао са генералним директором Грамера Пјерлуиђијем Ђионеом, пошто је претходно имао разговаре иза затворениох врата са предствницима локалне самоуправе.

"Моменат за пословање у Србији је врло добар јер Влада Србије пружа подстицаје инвеститорима. Задовољни смо јер овде имамо и квалификовану радну снагу", каже Ђионе.

У Алексинцу је стопа незапослености 52 одсто, што је двоструко више од републичког просека, 8.000 људи је без посла, а највећи колектив је намачка  фабрика у којој је 805 радника.

"Тешко је свим локалним самоуправама у Србији због времена у коме живимо, али то и јесу посебни изазови да може нешто више да се учини за своју средину", каже председник општине Алексинац Ненад Станковић.

Идустријска зона града, која се наслања на Коридор 10 биће интересантнија за потенцијалне инвеституре уколико Војска Алeксинцу уступи 17 хектара земљишта некадашње касарне.

Извор: РТС

Фото: Министарство финансија и економије