Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

АМСС и Хуманитарна организација HELP THEM ONLUS донирали амбулантно возило Здравственом центру

AMBULANCE AMSSХуманитарна организација из Италије „HELP THEM ONLUS“ и Ауто-мото савез Србије су, кроз заједничку акцију, обезбедили и донирали специјално амбулантно возило „FIAT Ducato“ Здравственом центру Алексинац. Ово возило ће значајно унапредити пружање хитне медицинске помоћи у општини која је по површини једна од највећих у Србији, са великим бројем насеља која су удаљена од Здравственог центра.

Штампа

Одржана 14. седница Скупштине општине Алексинац

SEDNICA SO 14 2013На јуче одржаној 14. седници алексиначке Скупштине одборници су разматрали и усвојили 22 тачке дневног реда.

Пре самог преласка на дневни ред, председник општине Ненад Станковић поднео је извештај о раду општинског руководства у периоду између две седнице. Он је најпре истакао да општинско руководство и даље улаже све напоре како би привукло стране инвеститоре у нашу општину, али је исто тако похвалио и залагање одборника из опозиционих редова на успостављању везе између потенцијалног инвеститора и локалне самоуправе. Подршка ресорног министарства за пројекат јавних радова локалне самоуправе у сарадњи са НСЗ-ом и преговори са Војском Србије о статусу постојећих војних објеката на територији наше општине још неке су од актуелних ствари поднетих у извештају председника општине.

Штампа

Расписан Јавни позив за доделу јавних признања

ALEKSINAC GRBКомисија за доделу јавних признања расписала је јуче Јавни позив за подношење предлога за доделу јавних признања општине Алексинац.

Према Одлуци о додели јавних признања општине Алексинац, јавна признања у виду плакете, награде Општине, похвала и звања почасног грађанина додељују се појединцима, предузећима, установама, месним заједницама, удружењима и другим организацијама за нарочите заслуге за Општину Алексинац, остварене у области привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.

Штампа

Одржана седница Општинског већа

VECE 2013 21Данас је пре 14. заседања алексиначке Скупштине одржана седница Општинског већа, на чијем се дневном реду нашло 5 тачака.

Општински већници су, између осталог, усвојили нацрт одлуке о изменама и допунама Одлуке о накнади за коришћење грађевинског земљишта. Наиме, висина накнаде за коришћење грађевинског земљишта утврђиваће се на месечном нивоу, по метру квадратном, с тим што повећање у 2013. години не сме прећи 10 % у односу на висину утврђену у 2012. години.

Такође, чланови Општинског већа усвојили су и захтев „Нишке телевизије“ из Ниша за продужење Уговора о пословно техничкој сарадњи.